woensdag 14 september 2016

mooie boeken

titel : oude familie 

























Vorige week twee prachtige boeken gelezen.
De eerste is "Duizend kleuren blauw" van de Duitse schrijfster Nina George. Over een man die in coma ligt. Een beschrijving hoe dat zou voelen en zijn en over zijn leven door de ogen van zijn ex geliefde en zoon. Schrijnend, poetisch, beklemmend, liefdevol, hoopvol.
De tweede heet "Ochtend in Jenin" van Susan Abulhawa. Een roman over Palestina en Israel, die iedereen zou moeten lezen. Ik heb er nog steeds geen woorden voor. Behalve misschien... schrijnend, poetisch, beklemmend, liefdevol, hoopvol.

Beide boeken gaven mij het gevoel van verwondering en bewondering.
Hoe uit iets triests zoiets moois kan ontstaan. Hoe nieuw uit oud ontstaat steeds maar weer. Funderingen worden boven elkaar gestapeld. Wortels krijgen hun houvast door eerdere wortels. Wij bestaan niet op onszelf. We zijn verbonden altijd en overal. Waar we ook heen vertrekken we nemen onszelf mee en daarmee onze afkomst. Ik weet nog niet wat ik daar van vind.

zaterdag 3 september 2016

nieuwste tekening

























Vers van de pers....
De hele week lopen stoeien met "aan de slag komen".
Geen zin, moe, geen zin...
Uiteindelijk vrijdag pas rust in mijn kont om te gaan zitten en te worden gegrepen door een tekening. En wel deze.
Vandaag bezig geweest met inlijsten. En dan plotseling zo'n gevoel van ... het klopt... ik ben een verhaal aan het vertellen... de gekke combinatie van tekeningen zijn samen meer dan een alleen...
Wie weet komt t dan toch nog goed.